ITINERARI LLIURE LES TORRES DE SAGNIER

Enric Sagnier és una de les figures clau de l’arquitectura catalana de finals del segle xix i principis del xx i, alhora, una de les més prolífiques. L’arquitecte va construir edificis públics de grans dimensions, sumptuosos habitatges unifamiliars, nombroses esglésies i centres d’ensenyament, tant a les zones més cèntriques com en espais amb una vista privilegiada de la ciutat. Els edificis de Sagnier són molt presents als carrers de Barcelona i, gràcies a restauracions i reconversions dels seus usos, han arribat a l’actualitat.
En aquest itinerari ens centrem en la construcció de les torres de l’avinguda del Tibidabo (habitatges unifamiliars aïllats, mostres del desig de notorietat de la burgesia i la noblesa catalana), una tipologia que va centrar gran part de la seva carrera. 
Avui dia, en aquestes cases d’estiueig no hi viu ningú, ja que el darrer mig segle la zona ha sofert una modificació important d'usos i, progressivament, s’han abandonat els habitatges i hi han aparegut usos d'oficines, docents, d'hostaleria i lúdics. Què queda d’aquell moment de lluïment i ostentació? Com ha sobreviscut al pas del temps? Amb Sagnier descobrirem algunes de les torres més destacades al peu de Collserola i com han arribat al dia d’avui. 

[podcast introducció]

Casa El Pinar
Pl. del Dr. Andreu/ Manuel Arnús

[podcast]

Casas Francesc Sert i Eusebi López
Av. del Tibidabo, 44-46

[podcast]

Casa Ignasi Coll Portabella
Av. del Tibidabo, 24-28

[podcast]

Colegio de Jesús-María
P.º Sant Gervasi, 15

[podcast]