ITINERARI LLIURE LA FINCA GÜELL

La finca Güell va ser una extensa propietat de la família Güell formada per la unió de terrenys de tres masies agrícoles de les Corts i Sarrià. Eusebi Güell va ser l'artífex de la màxima esplendor del conjunt, amb un seguit d’intervencions per redistribuir els jardins, dignificar els accessos i afegir-hi noves construccions (una casa per al guarda de la propietat i unes cavallerisses). El projecte es va encarregar a Antoni Gaudí, amb qui el comte va mantenir una llarga amistat i a qui, posteriorment, encarregaria un gran nombre d’obres.
El projecte de Gaudí tenia com a objectiu convertir les diferents finques en un conjunt harmònic, aportant-hi la solemnitat que ja tenien la casa i el jardí principal. Per aconseguir-ho, va construir una tanca perimetral amb tres portes i va reorganitzar els jardins. A més, va dissenyar un badalot d’escala i diverses xemeneies al terrat de la casa (desaparegudes amb la reforma del 1924), dos umbracles i dues fonts. 

Actualment, la finca Güell ha perdut la unitat a causa de les diverses transformacions urbanístiques de la zona, però encara queden diversos elements que permeten percebre la seva monumentalitat i extensió. 

[podcast introducció]

Porta est de la Finca Güell
Av. Joan XXIII, 27-31

[podcast]

Porta sud de la Finca Güell
Carrer de Lluís Solé i Sabarís

[podcast]

Font d'Hèrcules i Umbracle
Avinguda Diagonal, 686

[podcast]

 

Pavellons Güell 
Av. de Pedralbes, 7

[podcast CAT]

[podcast CAST]